La Fundació Dionís Bennàssar té la clara voluntat de reunir, conservar, apropar i difondre l’obra del pintor Dionís Bennàssar (1904 – 1967) a la comunitat mallorquina, al visitant interessat en el nostre patrimoni cultural i, especialment, a les futures generacions.
El fons artístic de la Fundació està format per diverses col·leccions. La més important és, sens dubte, la col·lecció d’olis sobre tela, la majoria dels quals pertanyen a la darrera etapa pictòrica de l’artista Dionís Bennàssar. També existeix una extensa col·lecció d’aquarel·les, retrats, dibuixos i escultures. La Fundació també conserva els dibuixos preliminars –que més tard es convertirien en importants olis-, blocs de notes, llibres, litografies i correspondència.
De forma instintiva i sorprenent, directa i entranyable, poètica i irònica, Dionís Bennàssar ens ofereix la crònica d’altres ambients visitats o que estan calats a la memòria. Descriu amb el cor el món real i les persones que l’habiten; converteix els espais en atmosferes plenes de màgics suggeriments amb emoció i veracitat.
L’edifici, del segle XVII, ha estat reformat per atendre les necessitats de la seva nova funcionalitat. Respectant sempre l’ambient de casa-museu, recrea com era i com transcorria la vida quotidiana en una típica casa mallorquina i custodia una gran part dels records que va reunir Dionís Bennàssar al llarg de tota la seva vida -molts d’ells, al mateix lloc on els va deixar-. El conjunt mobiliari, els objectes decoratius i els estris domèstics no són peces especials ni úniques, la qual cosa representa un gran atractiu pel seu valor documental.
Dionís Bennàssar és el membre més jove d’una emblemàtica generació que va desenvolupar el seu potencial intel·lectual i creatiu entre la segona meitat del segle XIX i la primera meitat del segle XX, i que amb la seva activitat va fer que Pollença destaqués com una comarca amb un important nucli cultural.